Spotify tottelee puhekomentoja – uusi ominaisuus jo käytössä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyä voi olla lähitulevaisuudessa mahdollista käyttää Sirin ja Google Assistantin tavoin. Osa Spotifyn käyttäjistä on nimittäin huomannut sovellukseen ilmestyneen puheentunnistuksen mahdollistava ominaisuus.

Puheentunnistusominaisuuden ansiosta Spotifyllä voi kuunnella musiikkia hands free -tyylillä puhumalla sille. Sovellukselle annetaan komentoja aloittamalla pyyntö sanoilla ”Hey Spotify”. Puheentunnistus toimii Spotifyn ollessa päällä.

Hey Spotify -niminen ominaisuus on toistaiseksi ilmestynyt käyttöön vain osalle suoratoistopalvelun käyttäjistä. Alun perin Android-laitteilla käytössä ollut ominaisuus on viime päivinä ilmestynyt myös Spotifyn iOS-versioon. Techcrunch-sivuston mukaan Spotify ei ole toistaiseksi kommentoinut ominaisuutta tarkemmin, eikä tiedossa ole tuleeko se lähiaikoina kaikkien sovelluksen käyttäjien saataville.