FBI pidätti miehen, joka halusi räjäyttää internetin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

FBI on pidättänyt Yhdysvalloissa miehen, jonka suunnitelmissa oli tuhota merkittävä osa internetiä. Hänen tavoitteenaan oli tehdä näin räjäyttämällä merkittävä internet-palvelinkeskus Yhdysvaltojen Virginiassa.

Texasissa asuva Seth Aaron Pendley pidätettiin hänen yritettyään ostaa pommia henkilöltä, joka oli todellisuudessa FBI:n peiteagentti. 28-vuotiaan miehen jäljille päästiin hänen julkaistua viestejä puolisotilaallisten järjestöjen järjestäytymiselle tarkoitetulla verkkosivustolla. Pendley oli päätynyt keskustelemaan toisen käyttäjän kanssa salatussa viestisovelluksessa, ja kertonut suunnittelevansa Amazon-yhtiön palvelinkeskuksen räjäyttämistä.

Pendley oli kertonut haluavansa räjäyttää merkittävän palvelinkeskuksen tappaakseen noin 70 prosenttia internetin tietoliikenteestä. Häntä syytetään suunnitelmasta tuhota rakennus räjähteellä. Wired-lehden mukaan viranomaiset löysivät kotietsinnöissä Pendleyn hallusta maskeja, peruukkeja, viidakkoveitsen ja muistikortteja, joilla hän kertoi suunntelmistaan.