Nainen yskäisi tahallaan syöpäsairasta kohti – tuomittiin 30 vuorokaudeksi vankeuteen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Syöpäpotilasta kohti tahallaan ruokakaupassa yskinyt nainen on tuomittu teostaan. Tapaus herätti runsaasti huomiota Yhdysvaltojen Floridassa asuvan naisen teon päädyttyä viraalina sosiaalisessa mediassa levinneelle videolle.

Tapaus sai alkunsa Debra Hunterin riideltyä äänekkäästi työntekijöiden kanssa Jacksonvillessä sijaitsevassa kaupassa. Kaupassa asioimassa ollut Heather Sprague oli päätynyt todistamaan tilannetta ja alkanut kuvaamaan sitä. Huomattuaan Spraguen Hunter näytti hänelle keskisormia, kertoi aikovansa yskiä naista kohti ja lopulta toteutti uhkauksensa.

Aivokasvainta sairastava Sprague kertoi Associated Press -uutistoimiston mukaan viettäneensä välikohtausta seuranneet päivät yrittäen etsiä paniikissa paikkaa, jossa hän voisi teettää itselleen ja perheelleen koronavirustestin. Testin tulos oli lopulta negatiivinen. 53-vuotias Debra Hunter tuomittiin teostaan 30 vuorokauden vankeusrangaistukseen, kuuden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen ja 500 dollarin sakkoihin, minkä lisäksi hänen tulee osallistua mielentilatutkimukseen ja vihanhallintakurssille.