Sensaatiomainen löytö Egyptistä – kadonnut kultainen kaupunki paljastui kaivauksissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arkeologit ovat tehneet Egyptissä muinaislöydön, jota on kuvailtu yhdeksi merkittävimmistä sitten faarao Tutankhamonin haudan löytymisen. Arkeologit löysivät hiekan alle hautautuneen Atenin, 3 000 vuotta vanhan muinaisen kaupungin.

Egyptologi Zahi Hawass kuvaili faarao Amenhotep kolmannen aikana perustettua Atenia kadonneeksi kultaiseksi kaupungiksi. Kyseessä on suurin Egyptistä löydetty muinainen kaupunki, jota monet arkeologit ovat aikaisemmin yrittäneet etsiä tuloksetta. Kaivauksista on löydetty muun muassa kaupungin asukkaiden jäänteitä, lukuisia rakennuksia, ruukkuja ja koruja.

Johns Hopkinsin yliopiston arkeologian ja egyptiläisen taiteen professori Betsy Bryanin mukaan kaupunki tarjoaa harvinaisen silmäyksen muinaisten egyptiläisten elämään aikana, jolloin valtakunta oli rikkaimmillaan. The Guardian -lehden mukaan arkeologit uskovat tekevänsä alueelta vielä uusia löytöjä. Kaupungista on paljastunut muun muassa useita hautakammioita, joiden epäillään olevan täynnä muinaisia aarteita.