Lidl poistaa pelikoneet myymälöistä: ”Voimme toimia esikuvana”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauppaketju Lidl on tehnyt päätöksen poistaa peliautomaatit myymälöistään. Veikkauksen pelikoneet tulevat katoamaan Lidl-myymälöistä näillä näkymin vielä tulevan kesän aikana.

Lidlin mukaan pelikoneiden poistamisen myötä yhtiö tulee menettämään niistä saadun, vuositasolla jopa miljoonaluokkaa olevan provision. Lidlin myymälöissä on Suomessa yhteensä noin 250 peliautomaattia. Toimitusjohtaja Nicholas Pennasen mukaan päätöksen taustalla oli vastuullisuuteen tähtääminen.

– On kiistaton tosiasia, että pelaamisesta aiheutuu ongelmia, ja että kauppojen pelikoneilla on oma roolinsa tässä. Jokaisen kaupan toimijan on itse päätettävä kantansa pelikoneisiin ja arvioitava mahdollisuutensa luopua niistä, mutta isona yrityksenä voimme toimia esikuvana ja suunnannäyttäjänä tässä, Pennanen kuvailee tiedotteessa.

Pelikoneiden ylläpidosta on koitunut kauppojen henkilökunnalle ylimääräistä työtä, ja esimerkiksi ikärajojen toteutumisen valvoiminen on ollut haastavaa. Pennasen mukaan yhtiön saama palaute, julkinen keskustelu ja korona-aika ovat osoittaneet, ettei suuri osa suomalaista pidä pelikoneita välttämättömänä palveluna ruokakaupoissa. Pelikoneiden katoamisen myötä liikkeisiin vapautuu muutaman nelilömetrin verran lisätilaa muuhun käyttöön.