Suomessa taksivalo pakolliseksi kaikkiin takseihin – asetus voimaan toukokuussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tiedottaa, että jokaisessa taksissa on oltava taksivalaisin 1. toukokuuta lähtien, jos kyse ei ole sopimusajosta. Taksivalo on keltainen tunnus, jossa lukee mustalla TAKSI tai TAXI.

– Taksivalaisin parantaa taksien tunnistettavuutta sekä taksiliikenteen valvonnan, että taksipalveluja käyttävän asiakkaan näkökulmasta. Lisäksi takseissa on oltava mukana taksiliikennelupa, sen jäljennös tai selvitys siitä, että Traficom on merkinnyt taksiliikenteen harjoittamista koskevan ilmoituksen rekisteriin.

Ajoneuvossa on myös oltava asiakkaan nähtävillä taksiliikenneluvan haltijan nimi ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi. Nämä tiedot on pyydettäessä esitettävä suullisesti matkustajalle.