Koronan vaikutukset: Ihmiset liikkuvat vähemmän ja syövät enemmän

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ulkona on kylmä ja pimeä, eivätkä kuntosalit ole avoinna. Nämä ovat yleisimmättekosyyt sille, että ihmiset kasvattavat keskivartaloaan kotisohvalla maaten. Samaan aikaan 70 prosenttia suomalaisista haaveilee, että parantaisi liikunta- ja ruokailutottumuksiaan.

Muutos kannattaa tehdä heti. Suomalaiset haluavat treenata useammin, valmistaa terveellisempiä aterioita ja nauttia terveellisiä välipaloja. Mene ulos, nauti aamupala, tee terveellisistä elämäntavoista rutiineja, etene pikkuhiljaa, valmistele aterioita ja jätä herkut kauppaan.

– Kyselyt osoittavat selvästi, että suomalaiset liikkuvat nyt aiempaa vähemmän ja syövät enemmän, kun vietämme paljon aikaa kotona, kyselyn teettäneen Herbalife Nutritionin Pohjoismaiden johtaja Mia Bergmann sanoo.