Suezin tukkiutumisella yllättävä seuraus – puutarhatonttupula uhkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniaa uhkaa yllättävä kriisi, mikä on osittain Suezin kanavan tukkineen rahtialuksen ja osittain koronapandemian syytä. Britit kärsivät pihoja koristamaan asetettavien puutarhatonttujen puutteesta.

Koronarajoitusten ja liikkumiskieltojen myötä britit ovat viettäneet enemmän aikaa hoitaen pihojaan ja puutarhojaan. Samalla puutarhatonttujen kysyntä on lisääntynyt. Suezin kanavan tukkiintumisen myötä tonttujen valmistukseen käytettävien raakamateriaalien toimittaminen on kuitenkin The Guardian -lehden mukaan hankaloitunut merkittävästi.

Highfield Garden World -puutarhaliikkeen apulaisjohtaja Ian Byrnen mukaan pula koskee niin muovisia, kivisiä kuin sementistäkin valmistettuja puutarhatonttuja. Yrityksistä huolimatta tavarantoimittajat eivät ole kyenneet vastaamaan käsiin räjähtäneeseen kysyntään. Puutarhatonttujen lisäksi myös kasveista on ollut alan liikkeissä pulaa koronan myötä lisääntyneen kysynnän, jumiin jääneiden rahtilaivojen ja Brexitin aiheuttamien kallistuneiden toimitusmaksujen vuoksi.