Jalkapallo ajelehti merellä satoja kilometrejä – omistaja löytyi Facebookista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisen median ansiosta satojenkin kilometrien päähän päätyneet kadonneet esineet voivat löytää omistajansa nopeasti. Nyt Britannian Walesista on kantautunut uutinen meren halki ajelehtineesta jalkapallosta, jonka omistaja selvitettiin yllättävän helposti.

Luke Rickard oli kävelyllä tyttärensä Summerin kanssa Walesin Tywynissä, kun he löysivät rannalle huuhtoutuneen jalkapallon. Luken ystävä Jayne Burden epäili pallon olleen peräisin noin 200 kilometrin päästä Irlannista, ja jakoi siitä kuvan Facebookissa. Vain muutamissa tunneissa pallon hukanneen, Irlannin Droghedassa asuvan lapsen naapuri oli nähnyt julkaisun, ja kertonut siitä hänen naapureilleen.

– En voi uskoa että löysimme pallon omistajan kuudessa tunnissa alkuperäisestä julkaisusta. Se sai yli 500 uudelleenjakoa. Facebookin voima on mahtava, Jayne Burden hämmästeli Cambrian News -uutissivustolle.