Rokotetut yhdysvaltalaiset pääsevät kesällä Eurooppaan

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisi on jättänyt syvän jäljen koko maailman matkailualalle, koska se pysäytti yli vuosi sitten matkailun käytännössä koko maailmassa. Nyt tunnelin päässä on mahdollisesti näkymässä valoa, sillä tuoreimpien tietojen mukaan koronarokotteen saaneet yhdysvaltalaiset voivat ensi kesänä matkustaa Eurooppaan. Suomen tulevasta tilanteesta ei ole tietoa.

Yhdysvalloissa ollaan saavuttamassa kriittisenä pidetty 70 prosentin rokotusaste kesäkuun puolivälissä. Parhaillaan maan viranomaiset neuvottelevat Euroopan unionin kanssa matkailun avaamisesta tämän virstanpylvään saavuttamisen jälkeen. The New York Times -lehden mukaan rokotustodistuksen saaneet turistit voivat tällä tietoa matkustaa Eurooppaan jo loppukesästä.

Ursula von der Leyen kertoi lehdelle, että yhdysvaltalaiset käyttävät pitkälti samoja rokotteita kuin eurooppalaiset, joten rokotetut turistit voi päästää lentämään Eurooppaan. Tarkempaa ajankohtaa matkailun avaamiselle ei ole vielä julkistettu, mutta Von der Leyenin mukaan neuvottelut ovat edenneet ja Yhdysvalloissa ollaan saavuttamassa laumaimmuniteetti kesäkuussa.