Baarit avattiin Britanniassa – olutpula uhkaa nyt koko maata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on alettu viime viikkoina lieventämään pitkään jatkuneita sulkutoimia. Osa baareista ja ravintoloista on jo saanut avata terassinsa ja puutarhansa janoisille asiakkaille. Toukokuussa myös ravintoloiden sisätilat on määrä avata uudelleen.

Iso-Britannian pubeissa on kuitenkin ilmennyt uusi ongelma. Oluenjanoisia asiakkaita on ollut niin paljon, että maata uhkaa jo pula hanaoluesta. Erityisesti lager-olueiden, kuten Birra Morettin ja Amstelin kysyntä on ollut erittäin suurta.

Käsiin räjähtäneen kysynnän myötä Heineken-yhtiö on joutunut asettamaan pubeille kolmen oluttynnyrin tilausrajan yhtä viikkoa kohti. Daily Mail -lehden mukaan noin 40 prosenttia Englannin pubeista on tällä hetkellä auki. Loput pysyvät toistaiseksi kiinni ulkotilojen puutteen vuoksi.