Euroopan pahin koronapesäke sijaitsee Ruotsissa – lauttamatkan päässä Vaasasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lauttamatkan päässä Vaasasta sijaitseva Örnsköldsvik on Euroopan pahin koronakeskittymä. Örnsköldsvik sijaitsee Västernorrlandin läänissä ja alueella on todetty yli 650 tartuntaa 100.000 asukasta kohden.

The Economist -lehden mukaan Euroopan pahimmista korona-alueista viisi ensimmäistä sijaitsee tällä hetkellä Ruotsissa. Västernorrlandissa on kuollut koronavirukseen kuluneen seitsemän päivän aikana yhteensä kuusi ihmistä. Suomessa ei ole kuollut yhtään henkilöä samassa ajassa koronavirukseen.

Suomessa noin 35 prosenttia väestöstä on saanut ensimmäisen koronarokotteen, mutta toinen annos on annettu vasta 3,5 prosentille. Parhaiten ihmisiä rokotetaan Britanniassa, jossa 65 prosenttia kansasta on rokotettu ja 25 prosenttia on saanut jo toisenkin annoksen. Ruotsissa rokotetaan keskimäärin 780 ihmistä päivittäin.