Hämmästyttävä näky – mies ajeli leijulaudalla keskellä kaupunkia

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ilmassa leijumisen mahdollistavat laudat ovat muuttuneet scifi- ja supersankaritarinoiden kuvastosta todellisuudeksi. Järin yleisiä ne eivät silti ole, minkä vuoksi moni Los Angelesin asukas saikin taannoin hieraista silmiään nähdessään sellaisen.

Yhdysvaltalainen Hunter Kowald on jo joidenkin vuosien ajan kehitellyt henkilökohtaista leijulautaa. Yritysten ja erehdysten jälkeen hän vaikuttaa viimein luoneen toimivan mallin. Kowald on koeajanut luomustaan Los Angelesissa paikallisten hämmästykseksi.

Hunter Kowaldin leijulautaa nähdään käytössä viraalina levinneillä videoilla. Käytönnössä laite muistuttaa hieman dronea, joka kykenee kannattelemaan ihmistä yllään. Kowaldin mukaan hiilikuidusta valmistetun leijulaudan kannattelema enimmäispaino on 226 kiloa, ja se on valmistettu turvallisuutta silmälläpitäen.