Mies viis veisasi koronaoireista – mallorcalainen supertartuttaja jäi kiinni

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Mallorcalainen mies on tartuttanut koronaviruksen 22 ihmiseen. Hänellä oli vakavia oireita, mutta ei välittänyt niistä ja jatkoi elämäänsä aiempaa tyyliin. Miehen nimi tuli esille, kun viranomaiset selvittivät suurta tautirypästä Manacorissa.

Espanjalaiset viranomaiset jäljittivät koronaryppään alkuperän tammikuun lopussa yhteen henkilöön. Hän oli mennyt töihin oireisena. Mies oli käynyt koronavirustestissä, mutta ei odottanut sen tulosta karanteenissa, The Guardian uutisoi.

Sen sijaan hän meni kuumeisena yskimään ja pärskimään työpaikalle vitsaillen, että tartuttaisi kaikki ihmiset. Lopulta henkilökunta vaati miestä menemään kotiin. Hän oli käynyt myös kuntosalilla kipeänä. Hän tartutti viisi ihmistä, jotka tartuttivat omia läheisiään. Sairastuneita oli yhteensä 22, joista kolme oli alle vuoden ikäistä vauvaa.