Vielä on kesätyöpaikkoja jäljellä – tartu rohkeasti tilaisuuteen ja hanki työkokemusta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Työpaikkaportaali Duunitori on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan sivustolle on listattu edelleen 4.600 kesätyöpaikkailmoitusta. Jokaisen on aloitettava työuransa jostain ja harvoin kukaan pääsee suorin tein johtajan pallille istumaan ilman, että olisi kerryttänyt työkokemusta esimerkiksi kesätöistä.

Eniten kesätyöpaikkoja on tällä hetkellä tarjolla seuraavilla aloilla:

1. Sosiaali- ja terveysala, 1 3442. Asiakaspalvelu, 9213. Julkinen sektori ja järjestöt 829, joista kunta-ala, 7704. Ravintola- ja matkailuala, 6705. Myynnin ja kaupan ala, 654

Muitakin työpaikkoja kuin kesätöitä on tänä keväänä auki huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm uskoo, että työnantajat uskaltavat rekrytoida, koska taloudessa menee nyt selvästi paremmin ja tulevaisuus näyttää siten valoisammalta.

– Vaikean koronavuoden jälkeen on hienoa nähdä, että yhä useammat työnantajat pystyvät tarjoamaan mahdollisuuksia myös nuorille. Kesätyöt ovat merkittävä tekijä nuorten työkokemuksen karttumisessa, Grönholm sanoo.