Pullollinen avaruudessa kypsynyttä viiniä myydään – hinta jopa 1 000 000 dollaria

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varakkaalla viininystävällä on nyt mahdollisuus haalia itselleen taatusti ainutlaatuista viiniä. Christie’s-huutokauppa asettaa myyntiin pullollisen Pétrus 2000 -viiniä, joka on kypsynyt avaruudessa.

Kansainväliselle avaruusasemalle lähetettiin marraskuussa 2019 yhteensä 12 pullollista viiniä. Kierrettyään Maapalloa aseman mukana yli 400 vuorokauden ajan ne toimitettiin takaisin maan kamaralle tammikuussa 2021. Nyt yksi historiallisista pulloista huutokaupataan.

Avaruudessa kypsyneen viinipullon hinnan uskotaan kohoavan Christie’s-huutokaupassa noin miljoonaa dollariin, eli yli 800 000 euroon. Ostaja saa kaupanpäälliseksi pullon perinteisemmässä ympäristössä kypsynyttä Pétrus 2000 -viiniä voidakseen vertailla makuja. Avaruusviiniä maistellut toimittaja Jane Anson kuvaili makua BBC:n mukaan hieman tavanomaisesta Pétrus-viinistä poikkeavaksi, kukkaisemmaksi ja savuisemmaksi, mutta ei osannut sanoa oliko maku normaalia parempi vai huonompi.