Poliitikko osallistui etäkokoukseen ajaessaan autoa – taustakuva ei huijannut ketään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etäpalavereissa todistetaan toisinaan erikoisiakin tilanteita, jotka vuotavat miljoonien nähtäville sosiaaliseen mediaan. Nyt kohua on herättänyt etätapaamiseen autoa ajaessaan osallistunut Yhdysvaltalainen Ohion osavaltion senaattori.

Republikaanipuoluetta edustava Andrew Brenner osallistui maanantaina Ohion hallintoneuvoston Zoom-kokoukseen. Brennerillä oli kokouksessa käytössä hänen kotiaan esittänyt Zoom-taustakuva. Se ei kuitenkaan mennyt läpi, sillä senaattori nähtiin käyttämässä etäkokouksessa turvavyötä.

Ohiossa oli Independent-lehden mukaan tehty aikaisemmin samana päivänä lakiesitys, joka toteutuessaan kieltäisi elektronisten viestintälaitteiden käytön ajamisen aikana. Toistaiseksi Ohion laki kuitenkin kieltää vain älypuhelimella kirjoittamisen ajaessa. Tapauksesta syntyi kohu sosiaalisessa mediassa, mutta Andrew Brennerin itsensä mukaan etätapaamiseen osallistuminen ei häirinnyt hänen ajoaan.