Auto räjähti Jyväskylässä – räjähdyksen aiheutti todennäköisesti dynamiitti

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi löysi Jyväskylän Tikkakoskelta torstai-iltana räjäytetyn auton. Ajoneuvon sisällä oli kuollut keskisuomalainen mies. Tapaus herätti järkytystä ja ihmetystä, vaikka siihen ei poliisin mukaan epäilty liittyvän rikosta.

Nyt Tikkakosken autoräjähdyksen on paljastettu aiheutuneen todennäköisesti dynamiitista. Rikoskomisario Markku Latvala kertoo Iltalehden mukaan viranomaisten selvittävän parhaillaan aineen alkuperää ja autossa istuneen miehen kuolinsyytä. Hän ei kuitenkaan kommentoi, kuinka räjähtävä aine on päätynyt ajoneuvoon.

Auton osia oli löytynyt voimakkaan räjähdyksen seurauksena jopa 50 metrin päästä. Räjähdys tapahtui kuitenkin syrjäisellä alueella kaukana asutuksesta, eikä siitä aiheutunut vaaraa ulkopuolisille. Tapaukseen ei uskota liittyvän kuolleen miehen lisäksi ulkopuolisia.