Operaattorilta iPhonen tilannut tyrmistyi – paketissa oli jotain täysin muuta

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Huijaukset ovat valitettavan yleisiä yksityishenkilöiden välisissä älypuhelinkaupoissa, mutta useimmat ihmiset todennäköisesti odottaisivat saavansa oikean tuotteen tilatessaan iPhonen mobiilioperaattorilta. Siksi eräs brittinainen tyrmistyikin toden teolla saatuaan rikkinäisen laatan tilaamansa puhelimen sijaan.

Olivia Parkinson oli tilannut brittiläiseltä mobiilioperaattori Virgin Medialta iPhone 12 Pro Max -puhelimen. Hänen kotiinsa toimitettiin virallinen iPhone-laatikko, jonka sisältä paljastui kuitenkin vain palasina ollut laatta. Kaiken kukkuraksi Virgin Media ilmoitti ensin Parkinsonin olevan itse vastuussa kadonneesta iPhonesta ja joutuvan edelleen maksamaan sen.

Tapauksesta syntyneen somekohun myötä Virgin Media alkoi tutkimaan tapausta ja myönsi iPhone-rasian olleen sinetöity ennen sen lähettämistä. Ladbible-sivuston mukaan Parkinsonin todettiin joutuneen huijauksen uhriksi, ja hänen puhelimesta maksamansa rahat tullaan palauttamaan.