Poliisien laittomat kiihdytyskisat päättyivät kolariin – haalarikamera tallensi kaiken

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Joukko poliiseja on ongelmissa keskellä asuinaluetta toteuttamansa vaarallisen tempauksen vuoksi. Poliisit olivat järjestäneet Yhdysvaltojen pääkaupungissa, Washingtonissa kolariin päättyneet laittomat kiihdytysajot.

Haalarikameran ikustamalla videolla kaksi poliisia istuu partioautossa keskellä asuinaluetta. Poliisit lähtevät kiihdyttämään kilpaa toisen poliisiauton kanssa. Lopulta lähes sadan kilometrin tuntivauhtia 40 kilometrin tuntinopeuden alueella kiitäneet ajoneuvot törmäävät toisiinsa, minkä seurauksena autoissa olleet neljä poliisi toimitettiin sairaalaan saatuaan lieviä vammoja.

Yksi välikohtauksessa osallisena ollut poliisi on sittemmin irtisanottu virastaan. Myös kolme muuta poliisia saattaa joutua vastuuseen teosta. Fox 5 -uutissivuston mukaan poliisipäällikkö Robert Contee kuvaili poliisien tempausta häpeälliseksi ja mahdottomaksi hyväksyä.