Rukan hiihtokausi kesti peräti 220 päivää – kesällä maastopyöräilyä ja vaijeriliukua

Matkailu · Terhi Piiroinen

Rukan hiihtokausi päättyi äitienpäivänä 220 päivän jälkeen. Kauden pituus oli ennätyksellinen viime vuosiin verrattuna. Suomalaisia matkaajia oli noin neljäsosa aiempaa enemmän. Sen sijaan kansainvälisten matkustajien määrä laski 60 prosenttia koronapandemiasta johtuen.

— Rukalla kotimaiset perheet ovat aina olleet tärkein kohderyhmämme, ja asiakkaista noin 70 prosenttia on normaalitalvenakin kotimaisia. Tänä talvena saimme todella paljon uusia Rukan kotimaisia ystäviä, jotka olivat hämmästyneitä kuinka paljon keskukset ovat kehittyneet ja kuinka paljon tekemistä alueella riittää. Tärkeintä kuitenkin olisi, että ensi talvena myös kansainväliset vieraat pääsisivät palaamaan pohjoiseen, kertoo Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Ulkoilmaharrastuksena laskettelu oli turvallista myös korona-aikana, sillä koko maassa ei tiedetä tartuntoja syntyneen rinteessä tai ladulla. Rukalle valmistuu odotettu Ruka Bike Park, jonka rakentaminen aloitettiin jo kesällä 2020. Uutuutena tunturiin aukeaa Ruka Zipline -vaijeriliuku, jossa asiakkaiden on mahdollisuus päästä kokemaan Suomen pisin 364 metrinen liuku, huipulta huipulle.