Ukkoskausi alkamassa Suomessa – viikonloppuna saattaa jyristä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa päästään tällä viikolla nauttimaan vihdoin keväisen ja jopa kesäisen lämpimistä keleistä. Hellerajoja hipovien lämpötilojen lisäksi eri puolilla maata saatetaan päästä kokemaan toisenlaista kesäistä sääilmiötä, ukkosta.

Forecan mukaan ilmassa alkaa olla jo merkkejä mahdollisista ukkoskuuroista. Potentiaalisia ukkoskuuroja saatetaan nähdä jo torstaina Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Todennäköisemmin voimakkaampia ukkosia päästään todistamaan kuitekin lauantaina Keski-Suomessa ja Pohjanmaan maakunnissa.

Ilma säilyy ukkosherkkänä myös lauantain jälkeen ilmavirtauksen kädessä Mustanmeren suunnalta. Ukkoskuuroja kehittyy myös Baltian puolella, mutta kuurot tulevat todennäköisesti kuihtumaan kylmässä meri-ilmastossa ennen kuin ne ennättävät Suomeen saakka. Yleisesti ottaen Suomen kerrotaan olevan etenkin torstaina ainutlaatuisessa asemassa Euroopan mittapuulla, sillä yhtä korkeat lämpötilat ovat tähän aikaan vuodesta tyypillisiä lähinnä Espanjassa ja Kreikassa.