Tulli: Viisi vinkkiä nettiostamiseen ulkomailta

Digi · Terhi Piiroinen

Suomalaiset tilaavat verkosta paljon tavaraa. EU:n ulkopuolisista maista eniten tilataan Kiinasta, Yhdysvalloista ja Isosta-Britanniasta. Tuotteiden kirjo on laaja aina vaatteista kosmetiikkaan ja elektroniikkatuotteista leluihin. Heinäkuun alusta kaikista EU:n ulkopuolelta saapuvista tavaroista on maksettava arvonlisävero ja ne on tullattava.

– Ympäri maailmaa myytävien tuotteiden valikoima houkutteleva. Kaukaa ulkomailta tilattava pikkutavara voi vaikuttaa edulliselta, mutta tilaajan on hyvä muistaa laskea lopulliseen hintaan myös mahdolliset verot ja tullimaksut sekä kuljetus- ja muut kustannukset. 1.7.2021 alkaen myös pienistä, enintään 22 euron arvoisista EU:n ulkopuolelta toimitettavista lähetyksistä on maksettava arvonlisävero. Tavara pitää myös tullata, Tulli muistuttaa.

1. Selvitä, mistä maasta tilaamasi tavara toimitetaan.2. Arvioi verot ja mahdolliset tullimaksut Tullilaskurissa.3. Ota selvää, maksatko arvonlisäveron jo ostohetkellä.4. Varmista, tarvitseeko sinun tehdä tullaus itse.5. Valmistaudu jo nyt, saapumispäivä ratkaisee.