Stara verkkokauppa

Viihdeuutiset

Näin säästät rahaa nettiostoksissa!

Ihmiset tekevät verkkokaupoissa jopa ruokaostoksia. Thrillist-sivusto on nyt listannut vinkkejä, joiden avulla voi säästää selvää rahaa nettikaupoissa shoppaillessa. Ensinnäkin alennuskoodeja kannattaa etsiä Instagramista ja Twitteristä hakutyökalun avulla.

Nettikaupoissa surffaillessa on järkevää myös kerätä haluamiaan esineitä ostoskärryyn, mutta jättää tilaus avoimeksi ilman, että siirtyy kassalle maksamaan. Monet sivustot ehdottavat samankaltaisia tuotteita seuraavalla vierailukerralla ja saattavat jopa panna ostoskärryissä olevia esineitä alennukseen.

Nettikirpputorien edullisimmat tuotteet löytyvät epätoivoisilta henkilöiltä, joiden pääasiallisena tarkoituksena on vain päästä tavarasta eroon. Kannattaa esimerkiksi etsiä myyjiä, jotka ovat muuttamassa tai eroamassa. Joillakin verkkokaupoilla on henkilökohtaiset avustajat, jotka neuvovat asiakkaita erillisen chat-ikkunan avulla. Heiltä kannattaa tiedustella alennuskoodeja.

Viihdeuutiset

Suomalaisnainen tilasi mekon eBaystä: ”Suorastaan kusetusta”

Viime päivinä verkossa on levinnyt valokuvia useista tapauksista, joissa ihmiset ovat tilanneet verkkokaupoista mekkoja, jotka eivät ole lopulta asiakkaalle saapuessaan olleet aivan sitä mitä mainoskuvat olivat antaneet ymmärtää. Nyt tällainen tapaus on sattunut myös Suomessa.

Staraan otti yhteyttä perheenäiti, jonka tytär tilasi eBaystä itselleen mekon. Ensin tytär odotteli kuukausia mekon postittamista, ja viimein vasta palautteen jälkeen mekko postitettiin ostajalle. Pitkän odotuksen jälkeen mekko viimein saapui, mutta se ei ollut aivan sellainen kuin odotettiin.

Staran lukijan kuva
Staran lukijan kuva

– Hirveä pettymys, kun mekko viimein saapui. Se ei todellakaan näyttänyt yhtään miltä myyjän kuvassa. Laitoin heti myyjälle palautetta virheestä ja vaadin korvausta, äiti kertoi Staralle.

– Tyttö on surkeana, kun ei saanut haluamaansa kaunista mekkoa ja hänellä ei ole aikaa eikä rahaa ostaa tai tilata enää uutta mekkoa… Mä en kyllä luovuta, vaan vaadin jotain hyvitystä, koska toihan on suoraa kusetusta. Onneksi Ebay puuttuu todella herkästi riitatilanteisiin ja täähän on ihan selvä tapaus.

Perheenäiti kertoo ottaneensa yhteyttä Staraan, koska hän haluaa tyttärensä kanssa varoittaa muita vastaavassa tilanteessa olevia siitä, että kuluttajansuoja on tällaisissa tilanteissa melko heikko. Verkkokaupassa kannattaakin tilata tuotteista pääasiassa sellaisista yrityksistä, joista muut ovat jo saaneet hyviä kokemuksia.

Viihdeuutiset

Rohkea iltapuku nettikaupasta – näytti ostajan yllä aivan toiselta

Lähes jokaisella vähittäismyymällällä on nykyisin verkkokauppa. Lähes mitä tahansa pystyy ostamaan internetin kautta astumatta ulos kotiovestaan. Verkosta ostamisessa piilee kuitenkin aina vaaransa, sillä tuotetta ei pääse tutkimaan, kokeilemaan tai tunnustelemaan.

Moni verkkokaupoista osteleva joutuu luottamaan omaan vaistoonsa, kauppiaan sanaan ja tuotteen mainoskuvaan ostopäätöstä tehdessään. Tuote ei hyvistä kuvista huolimatta ole aina samanlainen, kun sen saa itse käsiinsä. Eräs kiinalaisnainen sai kokea tämän kantapään kautta, kun hänen tilaamansa iltapuku ei ollutkaan ihan samanlainen hänen yllään kuin kuvassa poseeranneen mallin yllä.

Nainen otti itsestään kuvat mekko yllään ja julkaisi ne myyjän sivuilla ilmeisesti reklamaatiomielessä. Nainen ei tainnut olla tietoinen, että puvun mukana ei tule uutta hoikempaa vartaloa tai rintojen teippausta. Mekko on todella paljastava naisen yllä, mutta kauppiaan puolustukseksi sitä se on kyllä jo kuvassa näkyvän mallinkin yllä.

Viihdeuutiset

Nettikaupan karmaisevimmat tuotteet – näitä ei sukulaisille esitellä

Verkkokaupan yleistyttyä valtavasti on viime vuosina ilmestynyt kauppapaikoja myös yksityisille ihmisille, jotka haluavat myydä muille verkon välityksellä esimerkiksi käsitöitään. Näistä verkkokaupoista suurin on Etsy, josta löytyy ajoittain hyvinkin erikoisia tuotteita.

Etsy
Etsy

Etsyssä on ollut myynnissä myös jonkin verran käsitöiden tuloksia, jollaisia ei ihan heti viitsisi näyttää esimerkiksi vieraille tai ystäville. Sellaisia ovat olleet muun muassa painajaismainen kahvimuki, veriset sydäntikkarit, matokuvioiden rannerengas sekä kuminen sikiö ja sormisaippua. Ostaisitko sinä tällaisia tuotteita?

Etsy
Etsy
Etsy
Etsy
Etsy
Etsy
Etsy
Etsy