Turkulaisessa asumisyksikössä koronavirustartunta – poliisi valvoo karanteenin noudattamista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sininauha Oy:n asumisyksikkö Niittykodissa on todettu maanantaina 10. toukokuuta koronavirustartunta. Koronavirukselle altistuneita kartoitetaan edelleen ja altistuneet asetetaan karanteeniin. Niittykoti tarjoaa tuettua asumista henkilöille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia sekä asumiseen liittyviä pulmia.

Turun kaupunki on tehnyt virka-apupyynnön Lounais-Suomen poliisille Niittykodin asumisyksikössä todetun koronavirustartunnan vuoksi. Lounais-Suomen poliisi on vastannut virka-apupyyntöön myöntyvästi, ja aloitti valvonnan Niittykodin ympäristössä eilen.

– Niittykodissa seurataan tiiviisti tartuntatilannetta ja tarvittavat varotoimenpiteet on aloitettu tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Altistuneille ja karanteeniin määrätyille toimitetaan maskeja ja ruoka-apua, Turun kaupungin hyvinvointitoimialalta kirjoitetaan.