Titanicin aidon kokoinen kopio rakenteilla Kiinassa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1912 uponnut Titanic kiehtoo edelleen ihmisiä ympäri maailman. Tulevaisuudessa uppoamattomaksi kuvailtuun mutta lopulta jäävuoreen törmäämisen vuoksi karun kohtalon kokeneeseen alukseen päästään tutustumaan turvallisissa olosuhteissa Kiinassa.

Kiinan Sichuanissa sijaitsevassa Dayingissä on rakenteilla aidon kokoinen Titanicin jäljennös. Alkuperäisen aluksen tavoin jäljennös on 269 metriä pitkä ja 28 metriä leveä. Kiinan Titanicin sisältä löytyvät kaikki samat mukavuudet kuin todellisesta laivastakin, mukaan lukien juhlasalit, teatterit, näköalakannet, uima-altaat ja hotellihuoneiden virkaa toimittavat hytit.

Qijiang-joelle pysyvästi ankkuroidun ja miljardi juania, eli yli 125 miljoonaa euroa maksavan Titanicin on tarkoitus olla Romandisea-huvipuiston suurin vetonaula. Kyseessä ei ole CNN-uutissivuston mukaan ainoa suunnitteilla oleva jäljennös alkuperäisestä Titanicista. Vuonna 2018 australialaisyhtiö Blue Star Line paljasti suunnitelmansa rakentaa Titanic II -nimisen aluksen, jonka neitsytmatkaa kaavailtiin vuodelle 2022.