Turun museot yllättävät: Nuoret pääsevät ilmaiseksi museoon

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmisillä saattaa olla museoista vääränlainen mielikuva. Ne saatetaan mieltää pölyisiksi ja tylsiksi rakennuksiksi, joissa esitellään iänikuisia kippoja ja kuppeja. Museot ovat kuitenkin mielenkiintoisia katsauksia tarjoilevia paikkoja, joissa pääsee tutustumaan johonkin aiheeseen laajasti ja pintaa syvemmältä.

Turun museokeskus tarjoaa kaikille 12–29-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn museoihin. Ilmainen sisäänpääsy on voimassa toukokuun loppuun asti. Ilmaiseksi pääsee vierailemaan Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa, Biologisessa museossa, Turun linnassa sekä WAMissa. Vierailun ajankohta tulee varata ennakkoon ja museoon pääsee kymmenen vierailijaa kerrallaan.

– Ilmaisella sisäänpääsyllä haluamme omalta osaltamme olla tukemassa nuorten hyvinvointia koronapandemian keskellä ja tarjota nuorille mielenkiintoista tekemistä tieteen, taiteen ja tarinoiden äärellä, kertoo näyttelyistä ja pedagogiikasta vastaava intendentti Satu Pajarre.