Tampereen ratikan koeajot jatkuvat – nyt kyytiin pääsee kuka tahansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella on toukokuun alusta saakka järjestetty raitiovaunujen koeliikennettä. Alkuun koeliikenteeseen pääsi mukaan etukäteen ilmoittautumalla. Nyt koekäytössä olevan ratikan kyytiin pääsevät kaikki halukkaat.

Tampereella aloitettiin maananataina 24. toukokuuta raitiovaunuliikenteen avoimet koeajopäivät. Ratikkaan voi nousta vapaasti kaikilta 3. linjan, eli Pyynikintori – Hervantajärvi -välin pysäkeiltä arkisin kello 12-20 välisenä aikana. Kesäkuussa raitiovaunun koeliikennöinti alkaa jo aamuseitsemän jälkeen.

Matkustaminen onnistuu Nysse-matkakortilla tai ostamalla lipun Nysse Mobiili-sovelluksella, raitiovaunuissa käy myös lähimaksu. Koeliikenteen avulla on tarkoitus viimeistellä ratikan palvelukokemus, testata liikennöinnin suunnitelmat ja myös tarjota ihmisille mahdollisuus tutustua ratikalla matkustamiseen. Varsinainen raitiovaunuliikenne alkaa Tampereella 9. elokuuta.