Poliisi varoittaa nuoria – laittomasti hankittu alkoholi sisälsi tuntematonta kemikaalia

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laittomin keinoin hankittu alkoholi ei välttämättä ole sitä, mitä sen pitäisi olla. Näin varoittaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Viranomaisten mukaan tietoon on tullut tapauksia, joissa nuorten nauttima alkoholi on sisältänyt tuntematonta kemikaalia.

Poliisin mukaan nuorten laittomasti hankkiman alkoholin sisältämä kemikaali saa aikaan arvaamatonta, jopa aggressiivista käytöstä. Alkoholia kerrotaan olleen liikkeellä erityisesti Pohjois-Espoon alueella. Toistaisesi tiedossa ei ole mitä kemikaali tarkalleen ottaen on, kuten ei myöskään se, ovatko nuoret sekoittaneet ainetta alkoholiin itse vai onko sitä lisätty juomiin heidän tietämättään.

– Pyydämme ihan jokaista, mutta erityisesti Pohjois-Espoossa koulujen loppumista juhlistavien nuorten vanhempia, käymään keskustelua nuorten kanssa turvallisen koulujen lopun viettämisestä ja päihteiden käyttämisen vaaroista, komisario Hannu Väänänen kertoo.

Poliisin tiedotteesta ei selviä, kuinka tuntematon kemikaali on havaittu nuorten nauttimassa alkoholissa. Poliisi on pyytänyt yleisöltä vihjeitä sen levittäjien selvittämiseksi.