Aitoon Kirkastusjuhlia ei ole peruttu: ”Tärkeintä on turvallisuus”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen vanhimmat festarit, Aitoon Kirkastusjuhlat, päästään järjestämään vuoden tauon jälkeen. 10.–12. heinäkuuta Pälkäneen Aitoossa juhlitaan Suomen eturivin artistien ja yhtyeiden johdolla. Turvallisuus huomioiden juhlat tullaan toteuttamaan poikkeusjärjestelyin K18 tapahtumana, joten koko huvialue on anniskelualuetta.

– Meille kaikkein tärkeintä on asiakkaiden, esiintyjien sekä työntekijöiden turvallisuus. Muun muassa näillä toimilla uskomme, että voimme luoda kaikille mukavan festarikokemuksen livemusiikin parissa, Aitoon VPK:n puheenjohtaja ja festivaalin johtaja Erkki Hyöki tiivistää.

Esiintyjiä varten alueelle pystytetään uusi ulkolava. Sisätiloissa ei kuulla esiintyjiä tänä vuonna lainkaan, mutta niissä toteutetaan anniskelua ja kahvilatoimintaa turvavälit ja viranomaisten ohjeistukset huomioiden. Alueelle tullaan ottamaan vain puolet normaalisti sallitusta asiakasmäärästä.

Käsienpesu- ja käsidesipisteitä tullaan sijoittamaan alueelle runsaasti. Huvialueella toteutetaan muitakin poikkeusjärjestelyitä ja esimerkiksi lisätään palvelupisteitä. Tilojen siivousta ja desinfiointia tehostetaan ja siisteyteen kiinnitetään erityistä huomiota koko juhlien ajan.