Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu julkaisivat uutta: ”Pohjolan oma Lambada”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parivaljakko Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu yllättävät nyt 21 vuoden uran jälkeen kolmen biisin latino -eepeellä nimeltä Vamos Fumos Bailando, jolta löytyvät kappaleet Pämpada, Fort Ingles ja Nyt vaan 100a. Idea julkaisuun kumpusi vuosien aikana Espanjassa tehtyjen keikkojen inspiroimana.

– Muutamien aurinkorannikolle suuntautuneiden reissujen jälkimainingeissa olemme kuunnelleet keikkareissuilla ahkerasti espanjankielistä hiphop- ja popmusaa. Se fiilis on aina puhutellut ja inspiroinut välittömyydellään ja elämänilollaan, Kuningas Pähkinä kertoo.

– Me ollaan tehty vuosien varrella aikalailla sekavaa materiaalia, kuitenkin aina seuraten sydämen ääntä ihan kaikessa mitä tehdään. Latinorytmi on toki aina houkutellut ja nyt oli sitten sen aika. EP:n ykkösnyrkki Pämpada on selkeästi pohjolan oma Lambada hanuririffeineen, Setä Tamu jatkaa.

Pitkän uran tehneet Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu ovat omien hittiensä lisäksi tuttuja esimerkiksi Stigin kanssa tehtyjen biisien Tyttö sinä olet meritähti ja Rakkauden ratapiha takaa. Heidän vuosien varrella kertyneen mittavan katalogin helmiä ovat esimerkiksi platinaa streamanneet Hei Scully ja Ollaan kaikki pinkkejä sisältä. Kunkku ja Tamu ovat urallaan tehneet satoja keikkoja aina pizzeriannurkista Blockfestin päälavalle.