Trumpin Twitter-kielto pysyväksi – voimassa myös mahdollisen uuden presidenttiehdokkuuden myötä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump sai virkakautensa lopussa porttikiellon Twitteriin. Moni kuitenkin pohti, kuinka pysyvä päätös poistaa Trumpin tili sosiaalisen median palvelusta on.

Nyt Donald Trumpin Twitter-kiellon on vahvistettu pysyvän voimassa, vaikka hän asettuisikin uudelleen ehdolle Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa. Twitterin taloudellinen johtaja Ned Segal kertoi CNBC:n haastattelussa kiellon pysyvän siinäkin tapauksessa, että hänet valittaisiin uudelleen presidentin virkaan. Mikäli henkilön on todettu yllyttävän Twitterissä väkivaltaan, saa hän palveluun porttikiellon statuksestaan huolimatta.

Yhdysvaltojen senaatissa aloitettiin hiljattain Donald Trumpin toinen virkarikosoikeudenkäynti. Oikeudenkäynnissä selvitetään, yllyttikö hän mellakoijia tunkeutumaan maan pääkaupungin kongressirakennukseen 6. tammikuuta. Mikäli Trumpin todetaan syyllistyneen virkarikokseen, saatetaan häntä CNN-uutissivuston mukaan kieltää asettumasta uudelleen ehdolle presidentinvaaleissa tai muuhun liittovaltion korkeaan virkaan.