Näyttelijä Yaphet Kotto on kuollut – muistetaan James Bondista ja Alienista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisissa rakastetuissa elokuvissa etenkin 1970- ja 80-luvuilla näytellyt Yaphet Kotto on kuollut. Parhaiten muun muassa Alien sekä Elä ja anna toisten kuolla -elokuvista tunnettu pitkän linjan yhdysvaltalaisnäyttelijä oli menehtyessään 81-vuotias.

Uutisen tähden poismenosta vahvisti Yaphet Kotton agentti, Ryan Goldhar. Näyttelijä kuoli Filippiineillä, jossa hän asui vaimonsa kanssa. CNN-uutissivuston mukaan Kotton kuolinsyy ei ole tiedossa.

Yaphet Kotto näytteli vuonna 1973 ilmestyneessä James Bond -elokuvassa Elä ja annan toisten kuolla sen pääpahista, Mr. Bigiä. Muita hänen tunnettuja elokuviaan olivat muun muassa Alien – kahdeksas matkustaja, Juokse tai kuole ja Keskiyön pako. Hänet nähtiin keskeisessä roolissa myös 1990-luvun kovaotteisessa poliisisarjassa Homicide – pelon kadut.