Mahdoton tapahtui: Lukuisten nettijättien verkkosivut kaatuivat tänään

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiistaina päivällä internetiä käyttäneet saattoivat törmätä yllättävään ongelmaan. Lukuisat maailmanlaajuisesti käytetyt isot verkkosivustot kaatuivat yllättäen samanaikaisesti noin kello 13.00 maissa Suomen aikaa.

Kaatuneiden verkkosivujen joukossa oli lukuisia maailman suurimpiin lukeutuvia uutissivustoja, kuten CNN, BBC, The Guardian ja New York Times. Vikailmoituksia nähtiin myös muun muassa Amazonissa, Reddit ja Twitch -palveluissa sekä Iso-Britannian hallituksen verkkosivuilla. Vastaavaa verkkopalvelujen joukkokaatumista ei ole aiemmin nähty.

Reuters-uutissivuston mukaan verkkosivustojen kaatumisen syytä ei ole toistaiseksi voitu vahvistaa. Ongelmat vaikuttivat kuitenkin koskevan Fastly-pilvipalvelua, joka toimii lukuisten isojen sivustojen sisällönjakeluverkkona. Ongelma on useimpien verkkosivustojen tapauksessa sittemmin korjaantunut.