MTV: Meteorologi paljastaa – tästä voit päätellä sataako hellepäivänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rajukin sade voi yllättää muuten lämpiminä ja kesäisinä päivinä, kuten viime päivinä on saatu huomata eri puolilla Suomea. Lähes varoittamatta ilmaantuva sade saattaa kertaheitolla muuttaa suunnitelmat hellepäivän vietosta, mutta siihen on mahdollista myös ennakoida.

Mahdollisia sateita voi yrittää ennustaa itse tarkkailemalla taivasta, paljastaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela. Erityisesti kannattaa tarkastella, näkyykö taivaalla ennen puolta päivää kumpupilviä. Mikäli ei, eivät pilvet todennäköisesti ehdi kasvaa iltapäivästäkään sade- tai ukkoskuuroiksi.

– Jos ennen kello kahtatoista näkyy kohoavia pilviä, se tietää todennäköisesti sadekuuroja iltapäivällä tai myöhemmin illalla, Aleksi Jokela kuvailee.

Vinkin kerrotaan pätevän lämpiminä ja heikkotuulisina korkeapainepäivinä. Suomalaisia saatetaan näillä näkyvin hemmotella tämä kesänä lämpimillä säillä jopa syyskuuhun asti, ainakin miläli uoreimpiin vuodenaikaennusteihin on uskominen.