Nighwishin Tuomas Holopainen palasi vanhan bändinsä riveihin – uusi levy tulossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nightwish esiintyi toukokuun lopussa kahdessa virtuaalikonsertissa, mutta yhtyeen johtohahmona toimiva Tuomas Holopainen musisoi myös toisenlaisissa tunnelmissa. Hän on liittynyt uudelleen eeppistä black metalia soittavan Darkwoods My Betrothed -yhtyeen riveihin.

Darkwoods My Betrothed julkaisee 12. marraskuuta 2021 Napalm Recordsin kautta Angel of Carnage Unleashed -levyn. Levyllä soittavat yhtyeen alkuperäiskokoonpano, Pasi Kankkunen, Jouni Mikkonen ja Teemu Kautonen. Mukana on myös yhtyeen aikaisemmilla levyillä koskettimia soittanut Tuomas Holopainen, joka on ollut mukana levyn kappaleiden luovassa prosessissa.

Darkwoods My Betrothedin edellinen albumi Witch-Hunts julkaistiin jo vuonna 1998. Holopainen ei ole ainoa Nightwishin jäsen, joka on mukana yhtyeen nykyisessä kokoonpanossa. Sessiomuusikkona mukana on myös rumputaituri Kai Hahto, joka on Nightwishin lisäksi soittanut muun muassa Rotten Soundin, Wintersunin ja Swallow the Sunin riveissä.