Huikea näky ikuistettiin Rovaniemellä – Hornet ja auringonpimennys samassa kuvassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla maailmaa päästiin tostaina 10. kesäkuuta seuraamaan auringonpimennystä. Suomessa pimennys näkyi taivaalla osittaisena noin kello 12:30 alkaen. Ilmiö ikuistettiin lukuisiksi viraalina sittemmin levinneiksi kuviksi.

Yksi ainutlaatuisimmista pimennyskuvista otettiin Rovaniemellä ilmavoimien Arctic Challenge Exercise 21 -harjoituksissa. Kuvaan ikuistuivat samaan aikaan sekä osittainen auringonpimennys että taivaalla lentänyt Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjä.

Kuvan otti puolustusvoimien kuvaajana toimiva vääpeli Samuli Haapala, joka kertoi Ilta-Sanomille haaveenaan olleen saada joku lentokoneista samaan kuvaan pimennyksen kanssa. Sosiaalisessa mediassa nähtiin myös muita näyttäviä kuvia ja videoita luonnonilmiöstä.