Koira löydettiin harhailemasta yksin napajäätiköltä – pelastettiin jäänmurtajaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eksynyt koira on löydetty vaeltelemasta irrallaan yllättävästä paikasta. Venäläisen jäänmurtajan miehistö havaitsi samojedinkoiran syvällä jääkentällä Pohjoisella Jäämerellä Mys Kammenny -kylän lähettyvillä.

Alexander Sannikov -jäänmurtajan kapteeni Yegor Agapovin mukaan koira lähestyi alusta nähdessään sen. CNN-uutissivuston mukaan samojedinkoira heilutti häntäänsä ja nousi alukseen omin avuin miehistön laskettua sille rappuset. Koiran omistaja onnistuttiin löytämään ottamalla yhteys paikallisiin asukkaisiin.

Aika-niminen koira toimitettiin läheisessä kylässä asuville omistajilleen, joiden mukaan eläin oli karannut lenkillä. Koira oli ehtinyt olla kadoksissa yli viikon ajan, eikä se olisi todennäköisesti selvinnyt pitkään ilman jäänmurtajan miehistön apua. Omistajan Svetlana Chereshnevan mukaan Aikalla ei ole normaalisti tapana karkailla tai vaellella itsekseen.