Kummeli tekee paluun – syksyllä julkaistaan upouusi Kummeli-jakso

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huippusuosittu Kummeli-komediaryhmä on naurattanut suomalaisia televisiossa jo 30 vuoden ajan. Sketsisarjan ensimmäiset kolme jaksoa nimittäin esitettiin jo kesäkuussa 1991, ja ne aiheuttivat todellisen palauteryöpyn Ylelle. Sana uudesta sketsisarjasta levisi nopeasti, ja Kummeli saavutti lopulta valtavan suosion.

Kummelin historiaan perehdytään pian uuden audiodokumenttisarjan muodossa. Ylen Kummeli elää! -sarja tarjoaa muistoja, ysärinostalgiaa ja sketsejä sarjaan liittyen. Mukana on niin tekijöiden, fanien kuin viihteen ammattilaistenkin mietteitä ja jopa uusia Kummeli-äänisketsejä.

Heikki Hela paljasti taannoin Helsingin sanomille Kummelin saavan syksyllä myös upouuden jakson. Sketsisarjan 30-vuotista taivalta juhlistavan Kummeli elää! -audiosarjan kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 17. kesäkuuta. Sarjaa esitetään myös viikottain lauantaisin 19. kesäkuuta alkaen Yle Radio Suomi -radiokanavalla.