Selvitys: Kaupungeissa suositaan sähköautoja – maaseudulla aivan toisenlainen tilanne

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Puolet suomalaisista suosii perinteistä bensiiniautoa. Silti joka viides voisi ostaa täyssähköauton ja vielä useampi ladattavan hybridin. Pääkaupunkiseudulla asuvien automaku eroaa maaseudun väen suosimista käyttövoimista autoissa.

LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyn mukaan bensiiniauto nousee edelleen suosituimmaksi vaihtoehdoksi, kun suomalaisilta kysyy, millainen auto voisi tulla kyseeseen, jos he nyt olisivat hankkimassa autoa. Ladattavaa hybridisähköautoa harkitsisi jo runsas kolmannes. Kaasuautoa voisi kyselyn mukaan harkita joka kymmenes vastaaja.

Sähköautoilua kohtaan suurinta kiinnostus on kaupunkiseuduilla. Täyssähköautoista on maaseutumaisissa kunnissa asuvista kiinnostunut vain viisi prosenttia vastaajista, kun pääkaupunkiseudulla osuus nousee viidennekseen.

– Ja vaikka ei uutta autoa hankkisikaan, niin vanhasta kannattaa aina pitää huolta. Uusikaan auto ei toimi uudenveroisesti, jos sitä ei huollata, jättää vikoja korjaamatta tai ajaa hyvin kuluttavasti. Hyvin toimiva auto on yleensä myös turvallisempi ja ympäristöystävällisempi auto, sanoo LähiTapiolan autopalveluista ja liikenneturvallisuudesta vastaava johtaja Tapani Alaviiri.