Varoittava video: U-käännös aiheutti vakavan vaaratilanteen

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

U-käännöksen tekeminen väärässä paikassa väärään aikaan voi johtaa hengenvaarallisiin tilanteisiin ja jopa suoranaiseen liikennekaaokseen. Tästä saatiin taannoin esimerkki Venäjän Mytistsissä.

Kojelautakameran videolla seurataan noin 60 kilometrin tuntivauhtia ajanutta kuorma-autoa. Yhtäkkiä kuorma-auton kuljettaja joutuu koukkaamaan vastaantulevien kaistan puolelle. Sinisen henkilöauton ajaja on nimittäin päättänyt tehdä u-käännöksen odottamattomassa paikassa.

Kuorma-auton kuljettajan refleksit pelastivat todennäköisesti ihmishenkiä, sillä sininen henkilöauto päätyy kolhaisemaan vain vähän sen takaosaa. Kuljettaja päätyi kuitenkin vielä pysäyttämään ajoneuvonsa keskelle tietä, mikä aiheutti harmaita hiuksia kanssaliikenteelle.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.