Liikenneturva ehdottaa nuorille yöllistä ajokieltoa – ja pakollista aikuista ajoseuraksi ensikuukausille

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ajokorttilakia on uudistettu monta kertaa. Viimeisimmät uudistukset ovat vähentäneet pakollista ajo-opetusta ja keskittyneet enemmän itse ajokokeessa taitojen näyttämiseen. Uudistusten myötä myös poikkeusluvan saaminen ajokorttiin jo 17-vuotiaana helpottui. Nyt ajokorttilaki on jälleen avattu uudistettavaksi.

Yle uutisoi, että Liikenneturva haluaa muutoksillaan parantaa etenkin nuorten kuskien turvallisuutta liikenteessä. Ehdotuksen mukaan uudet kuskit saisivat täydet ajo-oikeudet voimaan porrastetusti eivätkä pääsisi heti ajokortin saatuaan ajelemaan yksin tai pelkkä nuoriso kyydissään.

Ajokortin ajo-oikeuksien porrastaminen tarkoittaisi Liikenneturvan ehdotuksen mukaan sitä, että ensimmäisinä kuukausina ajokortin saamisesta nuori kuski saisi ajaa vain päivällä valvotusti aina vähintään yksi pakollinen aikuinen kyydissään. Öiset ajelut kiellettäisiin minkä lisäksi kaikki matkustajat eivät saa olla nuoria.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.