Sääennuste lupaa hellejuhannusta – harvinaista herkkua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa nähtiin viime vuonna harvinainen ilmiö, kun ympäri maata saatiin nauttia helteisessä juhannussäästä. Tämä ilmiö on nyt tuoreimpien ennusteiden mukaan toistumassa, ja se on jo historiallinen tapaus.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan merkittävässä osassa Suomea saadaan juhannusaattona nauttia noin 25 asteen hellekeleistä Lappia lukuunottamatta. Tällä kertaa säätila on niin lämmin, että lämpötila tulee pysymään jopa läpi yön 20 asteen yläpuolella.

Viime päivinä Suomessa nähdyt yli 30 asteen helteet eivät suomalaisia helli enää juhannuksena, sillä kuuma ilmamassa siirtyy Suomen yli itään Venäjälle torstaina. Lämpimintä juhannuksena on Etelä- ja Keski-Suomessa. Alkuviikosta nähtyjä ukkosia voidaan nähdä myös juhannuksena. Helle tarkoittaa myös sitä, että todennäköisesti ympäri maata on myös metsäpalovaroitus, joka estää juhannuskokkojen polttamisen.