IS: Uusi huijausviesti leviää – käyttää hyväkseen postin pakettiuudistusta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäkuun alussa astuu voimaan uusi lainsäädäntö, joka mutkittaa tilausten tekemistä ulkomaalaisista verkkokaupoista. Uudistus velvoittaa maksamaan arvolisäveron kaikista, myös alle 22 euron arvoisista verkkokauppatilauksista EU-alueen ulkopuolelta.

Verkkokauppauudistusta ovat Ilta-Sanomien mukaan käyttäneet jo hyödykseen verkkohuijarit. Suomalaisten sähköposteihin on alkanut ilmestymään Postin nimissä kirjoitettuja viestejä, joiden otsikoissa on nähty lentokonetta esittävä emoji ja Ilmoitus: posti -teksti. Huijausviestissä väitetään, että vastaanottaja on saamassa paketin jonka 75 euron arvoisen arvonlisäveron hänen täytyy maksaa.

Huijausviestin vastaanottajaa vaaditaan maksamaan ALV-lisä Paysafe-palvelun avulla. Paysafecard-palvelu mahdollistaa esimerkiksi verkkokauppojen ostosten maksamisen esimaksetun kortin koodilla. Sähköpostiviestissä Paysafecard-koodia pyydetään lähettämään hämäävän näköiseen asiakas@posti.fi -osoitteeseen, joka kätkee todellisuudessa alleen toisen sähköpostiosoitteen.