IL: Kaija Koon yrityksen liikevaihto romahti – koronakriisi näkyy synkästi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia ja sen mukanaan tuomat seuraukset ovat vaikuttaneet rajulla tavalla monien artistien elantoon. Koronan vaikutus on näkynyt suomalaisista tähdistä muun muassa pitkän linjan iskelmälaulaja Kaija Koon liikevaihdossa.

Kaija Koo Tuotanto Oy:n liikevaihto oli Iltalehden mukaan viime vuonna 231 443 euroa, ja voittoa yritys teki 10 606 euroa. Vielä vuonna 2019 liikevaihto oli 602 000 euroa ja voitot 265 000 euroa. Yritys on kuitenkin vakavarainen, ja pääomaa on arviolta 820 000 euroa.

Esiintymisten peruuntuminen on ollut kova kolaus Kaija Koon kaltaisille suomalaisartisteille, sillä merkittävä osa heidän tuloistaan tulee juurikin live-esiintymisistä. Tähti nähtiin esiintymässä viime viikonloppuna Himos Juhannus -festivaaleilla. Seuraavaksi on luvassa 14 muuta festivaalilkeikkaa ja syksyllä kattava kiertue.