Sami Kuronen tutustuu Saimaan ruokakulttuuriin omassa tv-sarjassaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin radion kuin televisionkin parissa pitkän uran juontajana tehnyt Sami Kuronen on saanut oman tv-sarjan. Keskiviikkona 7. heinäkuuta alkavassa Sami Kurosen makumatka Saimaalla -sarjassa perehdytään Saimaan alueeseen, erityisesti sen ruokakulttuuriin.

Kiinnostus ruokamatkailua kohtaan on kasvanut, ja Sami Kurosen makumatka Saimaalla -sarjassa perehdytäänkin alueen raaka-aineisiin, ruokatuotteisiin ja erikoisuuksiin sekä niihin liittyviin tarinohin. Kuusiosaisen sarjan jaksojen teemoja ovat järvikala, villiyrtit ja sienet, lammas, hanhi, puutarhan antimet ja muikku. Jaksoissa valmistetaan kolmen ruokalajin illallinen teemaan liittyvistä aineksista.

– Lähiruoka-ajatus toteutuu Saimaalla helposti itsestään, sillä rannoilta löytyy kaikki herkulliseen ateriaan. Monipuolisuus yllätti todella. Jokaisella karitsan fileellä, hanhen rinnalla tai villiyrtillä on tarina. Tiedät, mistä nauttimasi ruoka on tullut, usein suorinta reittiä. Oli ilo taltioida näitä hienoja makuja ja tarinoita koko Suomen nautittavaksi, kuvailee Sami Kuronen tiedotteessa.

Sarjassa on mukana lähiruoan puolestapuhujana tunnettu keittiömestari Ilkka Arvola. Saimaan alueen ruokakulttuuria jalustalle nostavaa ohjelmaa kuvattiin Mikkelin ja Savonlinnan alueella yhteistyössä Visit Saimaa 2 ja D.O Saimaa -hankkeiden kanssa. Ohjelmaa esitetään Liv-kanavalla keskiviikkoisin, ja lisäksi se on katsottavissa Ruutu-palvelussa.