Nyt se on varmaa! Suomen ensimmäiset KFC-ravintolat näihin kaupunkeihin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanaan erikoistuneen KFC-pikaruokaketjun uutisoitiin keväällä laajentavan toimintaansa myös Suomeen. Nyt yhtiö on paljastanut avaavansa vielä tämän vuoden aikana ensimmäiset neljä ravintolaansa Suomessa.

Suomen ensimmäiset KFC-ravintolat avataan Helsingissä, Espoossa ja Turussa. Helsingin KFC tulee sijaitsemään Itäkeskuksessa, Espoon toimipisteet Sello ja Iso Omena -kauppakeskuksissa ja Turun ravintola puolestaan Hamburger Börs -rakennuksesta Kauppatorin laidalta. Ravintolat avataan Suomessa syksyllä, tarkemmin sanottuna vuoden viimeisellä neljänneksellä.

- Oli täysin selvää, että avaamme jo ensimmäisessä aallossa KFC-ravintolan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Turku on keskeinen markkinapaikka, ja onnistuimme löytämään sieltä täydelliset liiketilat maineikkaasta Hamburger Börs -rakennuksesta juuri uudistetun kauppatorin kupeesta, KFC Finlandin toimitusjohtaja Janne Einola kertoo tiedotteessa.

Ensimmäiset neljä ravintolaa tulevat työllistämään noin 200 henkeä, ja niiden rekrytointi on jo käynnissä. KFC myönsi ravintolaketjun Suomen oikeudet virolaiselle Apollo Group -yhtiölle, joka vastaa ravintoloiden toiminnasta myös Baltiassa. Vuonna 1952 perustetulla KFC:llä, eli Kentucky Fried Chickenillä on maailmanlaajuisesti noin 250 000 ravintolaa yli 145 maassa.