Hyviä uutisia! Veronpalautuksia alkaa ilmestyä pankkitileille

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Veronpalautukset maksetaan nyt kolmatta vuotta suomalaisille eri aikaan joustavasti. Aiemmin palautukset tulivat tilille joulukuussa, mutta nyt ensimmäiset saavat veronpalautuksensa jo heinäkuussa.

Ensimmäiset veronpalautukset tulevat tileille maanantaina 5. heinäkuuta ja ensimmäinen jäännösveron eräpäivä on 1. heinäkuuta. Tänä vuonna veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamusta.

– Tänä vuonna veronpalautusten odottajilta vaaditaan malttia. Rahat eivät ole välttämättä tilillä heti veronpalautuspäivän aamuna. Pystymme kuitenkin maksamaan veropalautuksia joka kuussa päivää viime vuotta aiemmin, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.

Verohallinnolla ei ole 600 henkilön tilinumeroa, jotka ovat saamassa veronpalautusta heinäkuussa. Elokuussa veropalautuksia saavilta tilinumeroita puuttuu vielä 53.000 kappaletta. Veronpalautuksia maksetaan heinäkuussa 148.000 asiakkaalle yhteensä 133 miljoonaa euroa.