Sähköpotkulaudat halutaan kieltää Pariisissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Niin Suomessa kuin maailmallakin yleistyneet sähköpotkulaudat herättävät toistuvasti keskustelua. Erityisesti huolena on ollut niiden turvallisuus ja potkulautojen lojumaan jättäminen kaduille. Nyt Ranskan Pariisissa on väläytetty jopa sähköpotkulautojen kieltämistä.

Pariisin viranomaiset uhkaavat kieltää sähköpotkulaudat kaupungissa, mikäli niitä vuokraavat yritykset eivät rajoita laitteiden maksiminopeutta. Lisäksi yritysten halutaan lopettavan potkulautojen parkkialueiden sijoittaminen jalkakäytäville. BBC:n mukaan Pariisin kaduilla kulkee noin 20 000 sähköpotkulautaa, joiden maksiminopeus voi olla jopa 50 kilometriä tunnissa.

Mahdollisen sähköpotkulautakiellon taustalla on aikaisemmin tässä kuussa tapahtunut traaginen onnettomuus, jossa 31-vuotias nainen sai surmansa sähköpotkulautailijan törmättyä häneen. Onnettomuuspaikalta karannutta ja 10 päivän etsintöjen jälkeen löydettyä potkulautailijaa syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta. Potkulaudan kyydissä oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Sähköpotkulautojen käyttöä rajoitettiin Ranskassa jo vuonna 2019 uusien lakien muodossa. Uudet lait kielsivät ylimääräisten matkustajien mukanaolon laudoilla, alle 12-vuotiaita käyttämästä niitä ja lautojen käytön jalkakäytävillä.