Huumehörhö pakeni poliisia Lahdessa – pako tyssäsi tyhjiin renkaisiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomalaiset päihderikolliset eivät yleensä edusta kansakunnan kärkikaartia. Olemme saanet lukea poliisiuutisista kerta toisensa jälkeen lahtelaisten rikollisten edesottamuksista, jotka alkavat vetää pian vertoja legendaariselle nettivitsien kohteelle, tragikoomiselle Floridan miehelle.

Taannoin päivystänyt poliisipartio yritti pysäyttää aamuyöllä auton Lahden Vanhatiellä. Auto lähti kuitenkin kiihdyttämään pakoon. Auto siirtyi kevyenliikenteen väylälle Vanhatien ja Kiitokadun risteyksessä ja ajautui myöhemmin sivuluisuun. Sen jälkeen se osui liikennemerkkiin.

Auton kuljettaja ajoi lisäksi kovalla vahdilla tiellä olleisiin hidasteisiin ja oli menettää auton hallinnan. Metsäpellontien ja Kiveriönkadun risteyksessä auto osui katukivetykseen ja sen molemmat eturenkaat vaurioituivat. Metsäpellontieltä auto kääntyi Pohjanakanpolulle ja auton vauhti hidastui tyhjentyneiden renkaiden vuoksi.

– Pohjanakanpolulla toinen poliisipartio tuli pakenevaa autoa vastaan ja auton kuljettaja käänsi autonsa viheralueelle ja yritti kaasuttaa karkuun, mutta auto jäi jumiin nurmikolle. Autoa kuljettanut mies otettiin kiinni ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista, Hämeen poliisista kerrotaan.

Alkometripuhallus oli negatiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.